• Varkens 4
  • Led verlichting voor varkens
  • Duurzame stalverlichting
  • Verbeterd dierwelzijn

Optimale stalverlichting voor uw varkens

Als geen ander zult u zich ervan bewust zijn dat een aangenaam klimaat binnen uw stal van groot belang is op het dierenwelzijn. Een factor die hierbij van waarde is; verlichting!
 
Een goed doordacht verlichtingsplan zorgt voor een verlichtingsniveau wat past bij de behoefte van uw varkens. In verband met het dierenwelzijn van de varkens wordt aanbevolen om tijdens de lichtperiode een minimale verlichttingssterkte te hanteren van minimaal 40 lux met een gelijkmatige lichtverspreiding. Een hoger lichtniveau stimuleert de voeropname en de groei van uw vee. Voor een gezond dag- en nachtritme is een dagelijkse lichtperiode belangrijk. 
Een juiste kleurherkenning en werkverlichting wordt ook bereikt door deze lichtsterkte evenals de juiste lichtkleur zodat u uw vee perfect kunt controleren.  Verlichting met daglichtkleur is eveneens een essentiële factor voor het bioritme van uw vee.
Het stimuleren van natuurlijk gedrag zal bereikt moeten worden met een zo minimale lichthinder voor de omgeving en rekening houdend met het energieverbruik. Energiezuinige stalverlichting kan bereikt worden door het vervangen van verouderde verlichting (o.a. TL en gasontladingsverlichting) voor duurzame lichtbronnen. De duurzame lichtbron zal bestand moeten zijn tegen ammoniak emissie en spatwater.
 
Om uw onderneming hierbij te ondersteunen adviseert Rofianda u over een duurzame lichtoplossing die voldoet aan uw eisen en de normeringen. Naast advies biedt Rofianda ook de mogelijkheid om u in het gehele traject te begeleiden door het aanleveren en installeren van de verlichting. U kunt hiervoor contact opnemen met Rofianda.
 
Geïnteresseerd in de energiebesparende verlichting van Rofianda, dan kunt u hier meer informatie vinden over de verschillende lichtbronnen.