• geiten 3

   

 • homefoto 5

 • Home foto 4
 • Home foto 3
 • Paarden foto 10
 • geiten 2
 • Licht-, energie- en luchttechnologie
 • Meedenkend - Gepassioneerd - Verantwoord
 • Innoverende lichttechnieken
 • Verhoogd dierwelzijn
 • Stalverlichting op maat
 • Verhoogde productie

Verbouwing PSC 2.0 loopt voorspoedig

PSC overzichtDit jaar is paardensportcentrum (PSC) Den Goubergh begonnen met het uitrollen van PSC 2.0 ‘World of Dreams’. PSC 2.0 staat voor paardensport op het hoogste niveau gecombineerd met zorg, welzijn en ontspanning. Het bestaande ruitersportcentrum is inmiddels uitgebreid met een 2-tal buitenbanen welke voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Momenteel worden het terras en het VIP-deck gestript en vernieuwd, zij worden op 17 augustus aanstaande feestelijk geopend.

In navolging van het buitenterrein worden ook de rijhallen en de stallen gemoderniseerd en uitgebreid. Leon van der Pluijm heeft na het zien van het KNHS centrum en verschillende gesprekken met Rofianda besloten om verlichting van Rofianda toe te passen bij de modernisering van de locatie. Bij PSC Den Goubergh worden verschillende armaturen gebruikt, omdat de hallen op het bedrijf verschillende gebruiksdoeleinde hebben.  

In de wedstrijdhal worden dimbare led tubes, ILM-PV, toegepast. De dimfunctionaliteit is gekoppeld aan een stuursysteem, waardoor eenvoudig met 1 druk op de kop het lichtniveau te regelen is. Tijdens de op- en afbouw van een parcours is immers een andere hoeveelheid licht nodig dan tijdens concoursen. Het situatiegericht aanpassen betekent dat de verlichting efficiënter gebruikt kan worden en dat meer energie bespaard wordt. De wedstrijdhal wordt uitgevoerd worden met armaturen van 150cm en 150W, welke in 4 rijen gehangen worden. Gekozen is om gebruik te maken van 5000K verlichting, welke optimaal is voor het maken van foto’s en video’s.

De twee inrijhallen worden ook voorzien van dimbare led tubes. Naast losrijden tijdens wedstrijden zullen deze hallen ook voor trainingen worden gebruikt, hierdoor is het ideaal dat de verlichting gedimd kan worden. Behalve de aanpassing per doeleinde welke meer comfort voor ruiters en paarden geeft, levert het dimmen ook een hogere energiebesparing op.

Voordat werd gestart met de uitrol van PSC 2.0 werden tijdens evenementen tenten met daarin mobiele stallen geplaatst. Met de verbouwing van de accommodatie wil PSC Den Goubergh meer internationale ruiters aantrekken en meer evenementen organiseren, waarbij het gewenst is de accommodaties voor de mobiele stallen te verbeteren. Besloten is om een grote hal te bouwen welke uit 3 delen bestaat. Deze hal biedt de mogelijkheid om zowel mobiele stallen te plaatsen als evenementen te huisvesten. Dit betekent dat de verlichting in de hal zo moet worden uitgevoerd dat het lichtbeeld in zowel een lege als volle hal gelijkmatig verdeeld is en prettig is om bij te werken. Besloten is om gebruik te PSC evenementenhalmaken van 100W led tubes van 150cm, die op de gordingen gemonteerd worden. De verlichting zal in 2 rijen worden gehangen, waardoor schaduwwerkingen tot een minimum beperkt kunnen worden.

Grenzend aan de evenementenhal wordt een hal gebouwd met stallen die in een blijvende opstelling staan. Deze stallen zullen grotendeels gebruikt worden voor paarden welke permanent op PSC Den Goubergh verblijven. Gekozen is om de verlichting op eenzelfde manier toe te passen als in de evenementenhal. De verlichting geeft voldoende licht in de stallen, waardoor eventuele afwijkingen aan het paard eenvoudig kunnen worden waargenomen. De poetsplaatsen worden verlichting met 40W led tubes aan beide zijde van de poetsplaats. Gekozen is voor deze opstelling zodat men voldoende licht heeft bij poetsen, scheren en toiletteren van de paarden. Ook een dierenarts/hoefsmid heeft zo voldoende licht om goed te kunnen werken.  

PSC 2.0 is meer dan alleen paardensport, met het thema World of Dreams moet een locatie worden neergezet welke voor meer dan alleen de paardensport aantrekkelijk is. Op het terrein zal een welness-hotel gebouwd worden, een kinderboerderij wordt gerealiseerd en een zorgvilla voor dementerende jongeren zal worden gebouwd. Het doel is om de gemeente Roosendaal en haar bewoners een locatie te bieden welke verbintenis brengt en iets teruggeeft aan de gemeente.

Rofianda is strategisch partner van PSC 2.0 en voorziet waar nodig het project van verlichting welke verschillende onderdelen optimaal tot zijn recht laat komen.

Wij wensen PSC Den Goubergh veel succes met haar plannen!